czwartek, 20 marca 2014

Zupa pomidorowa (na zimę)

 Gdy soczystych i aromatycznych pomidorów na półkach sklepowych brak, sięgam po pomidory z puszki. Świetnie sprawdzają się w domowej pomidorowej. Bez koncentratu i sztucznych dodatków. Pychota!


 Składniki:
(dla 2 osób)
500 ml wywaru z mięsa i jarzyn
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1/4 szklanki śmietany kremówki (30 lub 36%)
1 łyżeczka cukru
 sól, pieprz
  1. Wywar zagotuj i dodaj do niego pomidory z puszki. Gotuj przez 5 minut. 
  2. Zupę dopraw cukrem, solą i pieprzem (do smaku). Dolej śmietanę i wymieszaj. Gotowe!
Podawaj z makaronem, ryżem lub tak, jak lubisz.

Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie "Bitwa o tort"
    http://www.limonkowy.com/2014/03/bitwa-o-tort-konkurs-organizowany-wraz.html

    OdpowiedzUsuń