Gdy
soczystych i aromatycznych pomidorów na półkach sklepowych brak, sięgam
po pomidory z puszki. Świetnie sprawdzają się w domowej pomidorowej. Bez
koncentratu i sztucznych dodatków. Pychota!
Składniki:
(dla 2 osób)
500 ml wywaru z mięsa i jarzyn
1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
1/4 szklanki śmietany kremówki (30 lub 36%)
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
- Wywar zagotuj i dodaj do niego pomidory z puszki. Gotuj przez 5 minut.
- Zupę dopraw cukrem, solą i pieprzem (do smaku). Dolej śmietanę i wymieszaj. Gotowe!
Smacznego :)
Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie "Bitwa o tort"
OdpowiedzUsuńhttp://www.limonkowy.com/2014/03/bitwa-o-tort-konkurs-organizowany-wraz.html