wtorek, 21 stycznia 2014

Pasta z makreli i jajek ze szczypiorkiem

 Pastę przygotowuje, tak jak w domu rodzinnym robiła to moja mama. W zasadzie nie znam innego sposobu na pastę z makreli ;)


Składniki:
1 makrela wędzona
4 jajka ugotowane na twardo
1 pęczek szczypiorku
3 czubate łyżki majonezu
pieprz
sól


1. Szczypiorek i jajka drobno posiekaj.
2. Z makreli oddziel mięso, najlepiej zrób to rękoma, masz wtedy pewność, że nie umknie Twojej uwadze żadna ość ;)
3. Szczypiorek, jajka, makrelę i majonez dobrze wymieszaj.
4. Całość przypraw do smaku solą i pieprzem. Pamiętaj tylko, że majonez i makrela same w sobie są dość słone, więc nie przesadź z solą ;)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz